Αντίπυρα / Yafka

Δανάη Παναγιωτοπούλου

4.8/5 rating (10 votes)
  • Έκδοση ψηφιακού:
    2014 σε ηλεκτρονική μορφή
  • Τιμή:
    ηλεκτρονικό download €5
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1-12-2014

Δέκα τραγούδια που αποτυπώνουν τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Ένας κύκλος τραγουδιών που ψάχνουν τον έρωτα και τη μητρότητα, εμπλέκεουν τον Chopin, τον Kubrick και τον ποιητικό λόγο του Μάνου Χατζιδάκι σε ιδιότυπες ασκήσεις μνήμης για να ανατρέψουν τις παραδοχές μας αναζητώντας νέες εκδοχές για το παρελθόν και για το μέλλον.
Μουσική, στίχοι, ερμηνεία Δανάη Παναγιωτοπούλου Ενορχήστρωση, εκτέλεση Άγγελος Αγγέλου, Παντελής Ραβδάς, Θανάσης Αρχανιώτης  + οι εκάστοτε παρόντες...
Τη Δανάη συνοδεύει – δώδεκα χρόνια αισίως -  η ορχήστρα με τα δύο πιάνα, αυτή τη φορά έντονα (εξ)ηλεκτρισμένη (Άγγελος Αγγέλου στα άσπρα πλήκτρα/ Παντελής Ραβδάς στα μαύρα πλήκτρα) και ο Θανάσης Αρχανιώτης στα τύμπανα, ενώ συμπράττουν ο Φίλιππος Περιστέρης (ακκορντεόν, θέρεμιν), η Βαλεντίνα Ταμιωλάκη (φλάουτο), ο Γιώργος Ταμιωλάκης (τσέλο). Στο τραγούδι «Μάσκα» συμβάλλει με την διακριτή και διακριτική του παρουσία ο ραδιοφωνικός παραγωγός και ηθοποιός Νίκος Αϊβαλής.
Ηχογράφηση - Μίξη: P.A. Dove, Studio eNCORE / Τελική επεξεργασία: Studio New Location, Λακης Χαλκιόπουλος / Παραγωγή: Γιώργος Μητρόπουλος & Yafka records οφφ σωρ 2014 / Φωτογραφία εξωφύλλου: Θανάσης Πέτσας / Σύνθεση-γραφιστική επεξεργασία: Μιχάλης Δελαβίνιας 

Ο κύκλος τραγουδιών θα κυκλοφορεί ψηφιακά για "κατέβασμα" από εδώ, και θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε δίσκους βινυλίου, με αποκλειστική διάθεση στην αρχή από το music corner στην Πανεπιστημίου 56 στο κέντρο της Αθήνας.


Προωθήστε την σελίδα σε ένα φίλο