Είμαστε ένας νέος εκδοτικός οίκος κι είμαστε ακριβώς αυτό, ένας οίκος, όχι μία εταιρεία, μία ανοιχτή παρέα ανθρώπων που αγαπάμε τα βιβλία, την γραφή, τον λόγο, τα εικαστικά, την μουσική. Αγαπάμε τις τέχνες, όχι ως στολίδι, γαρνιτούρα, διασκέδαση της ζωής μας, αλλά ως τρόπο έκφρασης, ερμηνείας της, ως ένα από τα κεντρικά στοιχεία της.

Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα ανοιχτή, τις εκδόσεις μας θα τις δημιουργούμε χειροτεχνικά, ερασιτεχνικά, με την κυριολεξία του όρου, και ταυτόχρονα με τέχνη και σεβασμό στο αντικείμενο. Και θα είμαστε δημιουργοκεντρικοί, ο λόγος που υπάρχουμε είναι οι δημιουργοί (συγγραφείς, εικαστικοί, μουσικοί, σκεπτόμενοι και αισθανόμενοι άνθρωποι) να έχουν βήμα να εκφράζονται και να επικοινωνούν.

Κοιτάζουμε τον κόσμο και την πολιτιστική παραγωγή από την πλευρά των δημιουργών της κι εμείς είμαστε πρόσωπα που κάποτε, ή και τώρα, θέλουμε βήμα να εκφραζόμαστε. Θέλουμε να είμαστε γραφιάδες, μουσικοί, εικαστικοί που να εκδώσουμε γραφιάδων έργα, εικαστικών, μουσικών, θεατρανθρώπων, όπως ο καθένας θέλει να περιγράφει τον εαυτό του και τα δικά του χειροτεχνήματα.

Και βέβαια είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις για εκδόσεις και συνεργασίες.

Ονομαζόμαστε Μικρές Εκδόσεις για να δηλώσουμε τον χειροτεχνικό, ερασιτεχνικό μας χαρακτήρα, για να μπορούμε να εστιάζουμε και στην πιο μικρή, συγκεντρωμένη ματιά. Και είμαστε εδώ ανοιχτοί στην Μεγάλη Τέχνη και κάθε προσέγγιση του συλλογικού Ανθρώπινου Νου που ονομάζουμε πολιτισμό.

Στην πράξη θα φτιάχνουμε όσο πιο απλά μπορούμε όμορφες εκδόσεις λόγου, ήχου, εικόνας, χάρτινες, πλαστικές, ηλεκτρονικές, έντυπες, δικτυακές, όποια είναι η ανάγκη εκφραστικού μέσου, σε συνεργασία με τους δημιουργούς.Οι συντελεστές των μικρών εκδόσεων. Φίλοι, συνεργάτες:
Σταμάτης Πάρχας

Σταμάτης Πάρχας

ο Σταμάτης Πάρχας, το φυσικό πρόσωπο που προσπαθεί να κρατήσει το εγχείρημα υπό συνοχή
Ελένη Κουρκουνάκη

Ελένη Κουρκουνάκη

η Ελένη Κουρκουνάκη, γραφίστρια, επιμελείται ό,τι εικαστικό τεχνικό ή μη μας απασχολεί
Κώστας Παππάς

Κώστας Παππάς

ο Κώστας Παππάς, μας κρατάει στο διαδίκτυο να επικοινωνούμε όλοι μεταξύ μας