Τα Λουτρά της Κόμισσας - πρώτη παρουσίαση

... κυκλοφορεί - πρώτη παρουσίαση τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017...

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 8 μ.μ. στη μουσική σκηνή 1002 νύχτες, Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή (100 μέτρα από τον σταθμό του ηλεκτρικού Μοναστηράκι).

Θα μιλήσουν η Διώνη Δημητριάδου, φιλόλογος, επιμελήτρια του βιβλίου, η Δανάη Παναγιωτοπούλου, μουσικός, ο εκδότης Σταμάτης Πάρχας και ο συγγραφέας Βαγγέλης Γαροφάλλου.

Μία ξεχασμένη προφητεία από τα βάθη των αιώνων αποδεικνύεται ιδιαίτερα πετυχημένη και απειλεί να φέρει το τέλος. Όλων.

Ποιος είναι ο αρχαιότερος βρικόλακας του κόσμου; Ποιος πρέπει να δώσει την τελική μάχη με το απόλυτο κακό; Οι απαντήσεις δίνονται με μία βουτιά. Ναι, με μία βουτιά που κάνει η κόμισσα Ελισάβετ Μπάθορι σε μία μπανιέρα γεμάτη κόκκινο υγρό. 


www.mikresekdoseis.gr/ekdoseis/item/ta-loutra-tis-komissas

Προσωπικά περιμένω με πολύ μεγάλη χαρά την αυριανή παρουσίαση του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Γαροφάλλου «Τα Λουτρά της Κόμισσας», για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα έχει πολύ χιούμορ, που αναδύεται μέσα από μια ιστορία «δύσκολη», αγκαθωτή. Δεύτερον έχει μία εξαιρετικά λιτή και γρήγορη γραφή, γραφή που αφήνει τον αναγνώστη να γεμίζει τις εικόνες συνεχώς και ασυναίσθητα, εντυπώνοντάς του την αφήγηση. Τρίτον, η ίδια η ιστορία είναι απόλυτα αιρετική, με τον πιο απλό τρόπο στον κόσμο, και στις αιρέσεις πάντα προ0σφέρουμε ένα ευήκοον ους. Είναι πραγματικά για πολύ δυνατούς αναγνώστες. Για τις μικρές εκδόσεις είναι ένα στοίχημα ήδη με άνεση κερδισμένο. Τέταρτον, θέλω να ακούσω τη Διώνη Δημητριάδου και τη Δανάη Παναγιωτοπούλου που θα παρουσιάζουν, θέλω να ακούσω την Οφηλία (μάλιστα, την Οφηλία) να διαβάζει, να σας δείξουμε τα καταπληκτικά αρχιγράμματα της Δήμητρας Μερμίγκη, θέλω να δούμε φίλους πολλούς εκεί και προσωπικούς και των μικρών εκδόσεων, και σε έναν χώρο με τον οποίο έχω αρχίσει να δένομαι, μέσω αγαπημένων μουσικών που έχω ακούσει πρόσφατα εκεί.

Και βέβαια, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μία μίνι έκθεση κάποιων έργων της Δήμητρας Κουλούρη, που μας έχει συνεισφέρει τόσα εξώφυλλα βιβλίων μας, μεταξύ των οποίων και τη «Μπανιέρα» των Λουτρών της Κόμισσας.

1002 Νύχτες λοιπόν αύριο, 3 Απρίλη, 8 μ.μ., Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή, πάρα πολύ κοντά στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι.