Βιβλιοθήκες - δωρεάν αντίτυπα

βιβλιοθήκες - δωρεάν βιβλία

Τώρα ειναι η περίοδος που οργανωνόμαστε. Σε λίγον καιρό, την άνοιξη, θα βγάλουμε το πρώτο μας έντυπο βιβλίο, το craftbook, που θα είναι λέμε τα πρώτα μας βιβλία, θα κοιτάξουμε να βγουν μαζί και 2-3 άλλα βιβλία που αξίζει να εκδοθούν. Εμείς θα ξεκινήσουμε από λογοτεχνία - ποίηση στην αρχή (το craftbook θα έχει βέβαια και εικαστικά, όλα τα όμορφα τα αγαπάμε, και θα έχουμε πάντοτε τις αντέννες μας σε εγρήγορση).
Πιθανόν να μην είναι πολύ "εμπορικά" αυτά που θα πρωτοεκδώσουμε, πιθανόν και να είναι, κανείς εκ των προτέρων δεν γνωρίζει, θα είναι όμως βιβλία που πιστεύουμε ότι έχουν λόγο έκδοσης, για τον έναν, για τους εκατό, για τους χίλιους αναγνώστες.
Θα θέλαμε από τα πρώτα μας βιβλία, μια που και κάποιοι δημιουργοί θα πρωτοεμφανίζονται επίσης, να τυπώσουμε κάποια παρταπανίσια αντίτυπα και να τα στείλουμε σε βιβλιοθήκες σχολείων, Δήμων, ιδρυμάτων που δεν έχουν εύκολους τους πόρους να ψάχνουν και να αγοράζουν νέα βιβλία.
Έτσι και η εκδοτική μας πρωτοβουλία θα μαθευτεί σε κάποιους ανθρώπους που δεν θα ενημερωνόντουσαν γρήγορα για μας, και οι δημιουργοί-συγγραφείς μας θα βρουν ένα νέο αναγνωστικό κοινό, και οι βιβλιοθήκες και οι αναγνώστες τους θα βρουν νέα βιβλία πιο εύκολα.
Όσοι έχετε να προτείνετε μία τέτοια μικρή ή πιο μεγάλη βιβλιοθήκη, σε όποιο μέρος στην Ελλάδα, που έχει δυσκολίες αγορών αλλά που θα ωφεληθούν οι αναγνώστες της να διαβάσουν νέα λογοτενία - ποίηση, παρακαλούμε να μας προτείνετε, να ερχόμαστε από τώρα σε επαφή μαζί τους και να την εντάξουμε σε μία αρχική λίστα.